Zenével köszöntötték a Karácsonyt a járdányisok

A zene erejével készült a kereszténység legnagyobb ünnepére a Járdányi Pál Zeneiskola. A tapolcai  művészetoktatási intézmény növendékeinek és oktatóinak karácsonyi koncertje telt ház előtt zajlott csütörtökön este.

Antal Vivien

A rendezvényt Antal Vivien Betlehem, Betlehem című szép csángónépdal előadása nyitotta meg, majd Tóth Péter tanár köszöntötte a közönséget.

Tóth Péter: “Koncertünk segít ráhangolódni a Karácsony ünnepére”

Az ütős-zenész, pedagógus a karácsony jelentőségéről, az ünnepre készülődés spirituális útjáról, a bensőséges légkör és a lelki megtisztulás megteremtésének fontosságáról beszélt. – A zenész természetesen zenével fejezi ki azokat a gondolatokat érzéseket melyet át kíván nyújtani a hallgatóságnak.

Mai koncertünk legyen tehát az ajándék, amellyel a várakozás napjaiban segítjük lelkünket ráhangolódni Karácsony szent ünnepére. Fogadják műsorunkat olyan nagy szeretettel, amilyen szeretettel a kollégák és tanulóink készültek rá- ajánlotta a koncertet a jelenlévő szülők, hozzátartozók és a helyi zeneszerető közönség figyelmébe Tóth Péter.

A műsor egyik legszebb előadása volt.  Aion Clarke: Maya című művét előadták: Egyedné Somogyi Hajnalka (zongora), Zavaczkiné Fehér Éva és  Tóth-Rompos Patrícia(fuvola), Fazekas Ádám és  Tóth Péter (ütőshangszerek).

Az ünnepi gondolatokat követően színpadra léptek az iskola tehetséges korábbi és jelenlegi  növendékei, akik tanáraik hangszeres kíséretében, énekkarban, szólóban, kamara -, illetve  vonószenekari felállásokban adták elő a világ zeneirodalmának ünnepi hangulatot árasztó válogatott remekeit. /tl/