Zárult a Tapolca Expo

Egy évtizednyi szünet után ismét megrendezték a Tapolca Expo-t. A kiállítók és a szervezők március 31. és április 2. között várták az érdeklődőket a Csermák József Rendezvénycsarnokban.

A hétvégén több ezer érdeklődő tekintette meg a mintegy hatvan kiállító kínálatát a csarnokban. Színes műsor is volt, pénteken a hivatalos megnyitó után a Tördemic Néptáncegyüttes két gyermekcsoportja adott fergeteges produkciót. Szombaton tíz órától várták az érdeklődőket. A jellemzően helyi termékek vására mellett a Helikon Rádió Roadshow-val jelentkezett, fellépett továbbá a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar, a Batsányi Táncegyüttes. Volt véradás, illetve látványfőzés Szarka Zsófival és Szőke Andrással.

Vasárnap az Acro Dance SE műsora, majd a Csobánc Népdalkör előadása szórakoztatta a résztvevőket. A zárónap végén hirdették ki a közönségszavazatok alapján odaítélt díjakat három kategóriában. Étel kategóriában a “Hegymagasi Marhaságok” vehetett át díjat, ital kategóriában a Stari Kézműves Sörfőzde, míg kézműves kategóriában Varjas Judit.

A rendezvény ideje alatt, azaz a teljes hétvégén ki lehetett próbálni a kiállított elektromos autót, és robogót, a gyerekeket kézműves foglalkozással várták, illetve nagy érdeklődés mutatkozott a három nap során az egyik elfeledett tapolcai étel, a palacsintával töltött rétes iránt. Minden bizonnyal nem véletlenül.

Érdekességként a Rhodius standjánál tippelni lehetett. Egy átlátszó dobozban lévő kapszulák számát saccolhatták meg a játékos kedvűek. A tét, a legközelebbi eredményt elérő játékos számára a cég által felajánlott wellness-hétvége volt. Az 1331 terméket tartalmazó edény tartalmát Kovácsné Kimák Erzsébet tippelte meg a legeredményesebben, ő konkrétan 1350-et írt a szavazólapra. Ezzel a nyerő tippel vasárnap átvehette Gerald Trümper ügyvezetőtől a balatonfüredi Anna Grand Hotelbe szóló beutalót.

A Tapolca Expo kapcsán annyit mindenképpen ki kell még emelni, pontos adatok, részletes elemzés nélkül is, hogy nyilvánvalóan egy jó kezdeményezés tanúi lehettek az érdeklődők és a kiállítók. A gazdasági élet és a közélet egyaránt új impulzust kapott helyben, ami a jövőre nézve biztató és a rendezvény folytatását is előre vetíti.

Képgaléria ITT