Varrodai bonyodalmak, vidám jelenetek

Szántó Péter, A csomagolt lány című darabját mutatta be a Tamási Áron Művelődési Központ Amatőr Színjátszó Klubja szombaton este. A kifejezetten könnyed és szórakoztató előadás, a kedvesen ironikus, kareoki jelleggel előadott KFT-s dalbetétekkel gazdagított színházi produkció elnyerte a közönség tetszését, nagy tapsot kapott a helyi publikumtól.

Az amatőr színjátszók vezetője, Havasi Gábor ezúttal egy modern darabot vett előtt a kínálatból, a cél egyértelműen a gondtalan szórakoztatás volt, amely a színészek többségének igazi örömjátékot kínál három ( két hétvégi és egy hétfői) előadás erejéig. A cselekmény egy varrodában játszódik, ahol a munkahelyi kapcsolatok és intrikák, üzleti és magánéleti zűrök és legfőképpen a szerelem, a szerelmi kapcsolatok és törekvések, manipulációk és tévedések bonyolítják a történetet. Annak ellenére, hogy az előadás sok szempontból, főleg a cselekmény pontosabb megértetése terén sokkal jobb is lehetett volna, bővelkedett kiváló és rendkívül szórakoztató egyéni alakításokban. Erzsi és Nóri ( Korponai Kitti) és Andris (Havasi Gábor) közös játéka minden alkalommal élményszámba ment.

Remek alakítást nyújtott Pocó szerepében (Hatvani Mátyás) és a Dézit alakító Talabér Melánia is. Az átszellemült játék, mint az egyik, talán legfontosabb színészi erény azonban a többi amatőr előadónál is érződött. Dominek Ilona (Joli mama szerepében), Baracskai László (Dzsoni bácsi), Tóth Edit (Ildi), Szabó Tímea (Bernadett), Némethné Varga Katalin (Anikó), Havasi Marcell (Wagner), Szélessy Patrik (titkár), Fiam Kristóf (Kraut) szerepében nyújtott helyenként kiváló alakítást. Benkő Erzsébet, Gergely Józsefné, Dezső Anna, Vassné Sárossy Gabriella pedig mellékszereplőként  vizsgáztak jól.

A könnyed szórakoztatás a színház világában gyakran dalok, slágerek, zenei betétek megjelenését is jelenti. A csomagolt lány egyes jeleneteit a KFT együttes olyan  slágerei dobták fel, mint a Volvó, az Afrika, az Elizabet, az Ég és Föld, A szomorú szerelmek hercege és többek között a Ha kövér leszek, amelyeket kareoki jelleggel, maguk a szereplők énekeltek el. /tl/