Világbajnoki bronz vívóknak

Szijártó János – Bronzérmet szerzett a magyar fiúcsapat az Üzbegisztánban rendezett Junior Világbajnokságon. Az együttes tagja volt a tapolcai Siklósi Gergely is.

fiú pbt éremmelFotó: Magyar Vívószövetség

A fiú csapat fele világbajnoki címvédő magyar párbajtőrözőként lépett pástra. A rajthoz 35 nemzet csapata állt fel. A mieink rendkívül kemény selejtezőnapon Kínát és Koreát győzték le, majd az örök rivális, Olaszország következett a negyeddöntőben. Egyetlen asszóig férhetett kétség a magyar győzelemhez. Az elődöntőben jöhetett a maribori Eb-döntő visszavágója, azaz a franciák elleni derbi. Sajnos a visszavágás nem jött össze, most is a franciáknak sikerült a befejezés, egyetlen tussal – szám szerint 28:27 arányban nyertek. A bronzderbin a spanyolokkal vívtak a fiúk és végén sima 45:36 arányú győzelmet arattak.

Bár az aranyérem közel volt, a bronzért is minden dicséretet megérdemel Siklósi Gergely, Bányai Zsombor, Cho Taeun Sándor, Esztergályos Patrik, és a válogatott edzője, Eitner Kinga.
A junior hölgyek is vívtak, és végül a hetedik helyet szerezték meg. Siklósi Enikő (Tapolca), Bohus Réka, Kun Anna és Felker Adrienn számára ez az utolsó közös junior verseny volt csapatban, hiszen valamennyien utolsó éves juniorok.

A junior szezon zárásaként a tapolcai Sz-L Bau Balaton Vívóklub versenyzői Siklósi Gergely és Siklósi Enikő (edzőjük Szalay Gyöngyi) egyéniben is megmérették magukat. Mindketten nagyon küzdelmes, kiélezett asszó után, egy perc „hirtelen halálban” maradtak alul, s estek ki.