Várpalotai lány lett az idei megye szépe

Az idén 30 éves  Miss Alpok Adria Szépségverseny megyei döntőjét a tapolcai Hunguest Hotel Pelionban rendezték meg szombaton.

Az immár három évtizedes múlttal büszkélkedő szépségverseny olaszországi kezdeményezésre jött létre 1988-ban, azóta sikere töretlen. A Tapolcán megrendezett megyei döntőbe a tavaly decemberben elkezdődött, Ajkán, Tapolcán, Veszprémben és Balatonalmádiban zajló válogatásokon, illetve március 10-én, az almádi elődöntőben jól szereplő indulók közül került be a tíz legszebbnek ítélt lány.

A tapolcai megye szépe döntőben a zsűrinek fenntartott széksorokban helyet kaptak helyi és vendég tagok, szakértők egyaránt. A szakmát képviselő táncpedagógus, a tv-producer, a fitness edző, a szépségstúdió vezető, tánc, illetve színházi koreográfusok a külső szépség mellett, a lányok kisugárzását, beszédstílusát, színpadi mozgását is figyelték, értékelték.

A számos helyi szponzor által is támogatott esemény műsorvezetője Kustánczi Lia volt és Fenyvesi Zoltánnak, a megyei közgyűlés alelnökének köszöntőjével indult.

A rendezvény fővédnöke szerint, a szépségideál sokat változott az elmúlt évszázadok folyamán, de az a tétel, hogy szép az, ami érdek nélkül tetszik, ami vidámságot, boldogságot ad, az állandó maradt a mai napig. A fővédnök reményét fejezte ki, hogy az immár harmincadik évében járó szépségverseny idei országos győztese Veszprém megyéből kerül majd ki.

A számos szórakoztató, főleg táncos produkciókkal színesített verseny győztese, a Miss Alpok Adria Szépségverseny megyei szépségirálynője végül a várpalotai Domján Dóra lett, udvarhölgyeit Horváth Daniella és Németh Rebeka személyében választotta ki a zsűri Tapolcán. /Töreky László/