Városi és polgármesteri támogatás a plébániának

Egymilló kétszázezer forintot működésre, kétszázezer forintnyi polgármesteri keretből biztosított adományt pedig templomi orgonafelújításra fordíthat a közeljövőben a Tapolcai Nagyboldogasszony Római Katolikus Plébánia. Dobó Zoltán polgármester és Szakács Péter plébános ma délelőtt írták alá az erről szóló szerződéseket.

Pályázatuk megkapta a támogatást Tapolca önkormányzatának képviselőitől, így ez évben is élvezheti a város anyagi támogatását a katolikus plébánia. Mint azt Szakács Péter plébánostól megtudtuk, a templomi orgonáért lezajlott jótékonysági koncertek, gyűjtések is sikeresek voltak, eddig több mint egymillió forint érkezett a plébánia számlájára. Hamarosan  összegyűlhet a teljes szükséges  pénzösszeg, amely – a polgármesteri keretből most biztosított kétszázezer forintnyi adománnyal kiegészülve-, már elég lehet az orgona mintegy másfél millió forintba kerülő felújítási költségeire.

– Több árajánlatot kértünk be az értékes hangszer felújítására, jelenleg egy másfél millió körüli ajánlat tűnik a legjobbnak. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor ez év szeptemberére, októberére megtörténhet a kivitelezés, megújul a tapolcai templomi orgona- mondta el lapunk érdeklődésére Szakács Péter. /tl/