Utak javítása, fejlesztése

Útfejlesztésről, aszfaltozásról, csapadékvíz-elvezetésről tartott tájékoztatót Kozma Henrik alpolgármester a városházán.

A Hajagos-hegyen két másik út kritikus szakaszaival szerettük volna kezdeni a helyreállítást, de a külső körülmények úgy hozták, hogy egy harmadik helyen történhetett meg a javítás, a szilárd burkolattal történő ellátás. A 7524-es számú útnál az volt a gond, hogy jelentősen eltért a nyomvonal a térképhez viszonyítva, a 7307-esnél pedig egy villamos földkábel kiváltásának szükségessége hátráltatta a tervezett munkát. Ami viszont elkészült, az lényegesen megkönnyíti a közlekedést. Összességében, a tereprendezéssel, anyagköltséggel együtt ez a beruházás 774 ezer forintba került – mondta Kozma Henrik.
Azt is megtudtuk, jól haladnak a munkálatok a Szent György utca végénél, az elkerülő útnál kialakítandó csapadékvíz elvezetésére szolgáló ároknál. Ez most nyílt árok, de a tervekben egy felülről zárt csővezetékkel oldanák meg az elfolyást, illetve ezen a részen lehet majd egy átereszt kialakítani az elkerülő út alatt, Kisapáti irányába. Ez jelentős mértékben javítana azon a problémán, amelyet az időnként a nagyobb mennyiségben lehulló csapadékvíz okoz a déli városrészben.
A Martinovics utcánál is át kell majd alakítani a mostani nyílt árkot, hogy utána aszfaltozni is lehessen. Az alpolgármester arról is tájékoztatott, hogy a Hunyadi utca és a Damjanics utca aszfaltozását november 30-ig kellett volna a vállalkozónak elvégeznie, de több akadály is felmerült, többek között a szükséges aszfaltot nem sikerült időben beszerezni. – Erre, valamint a téli időszakra való tekintettel módosítottuk a szerződést, ami azt jelenti, hogy a be-ruházást 2019. május 31-ig kell befejezni. A jövő évben, forrás függvényében szeretnénk még több utcát is aszfaltozni Tapolcán, többek között a Stadiont, a Vajdát, a Fenyvest és a Simon Istvánt – tette hozzá az alpolgármester.