Út a biztonsághoz

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai hasznos bűnmegelőzési tanácsokat adtak nyugdíjasoknak Gógánfán

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai 2019. július 10-én délelőtt egy nyugdíjas klub tagjainak tartottak vagyonvédelmi előadást.

A nap kiemelt témái közt szerepelt az idős korosztályt leginkább veszélyeztető jogsértések köre, így például a trükkös és a besurranó tolvajok módszerei és az ellenük való védekezés lehetőségei. Felhívták a figyelmet arra, hogy semmiképp ne hagyjanak nyitott ajtókat, ablakokat őrizetlenül otthonaikban és bánjanak kellő körültekintéssel az idegen látogatókkal. Azt is elmondták, hogy ne tartsanak otthonaikban nagyobb összegű készpénzt, hiszen ott egyetlen rejtekhely sem biztonságos. A házi megoldások helyett javasolták számukra az egyes pénzintézetek szolgáltatásait. A rendőrök ismertették a termékbemutatókon és az internetes felületeken elkövetett csalások jellemzőit is, illetve bemutatták, hogyan tehető bankkártyás fizetéssel biztonságossá az online vásárlás.

A rendezvény ideje alatt a kihelyezett bűnmegelőzési információs ponton az egyénre szabott vagyonvédelmi tanácsadás mellett tájékoztatást kaptak a legmodernebb zárak és nyílászáró riasztók működéséről, a beszerzés lehetőségeiről