Unokáik társaságában érezték jól magukat

Immár hagyományosan a gyulakeszi Bak vendéglő adott otthont szombaton a Nagyszülők-Unokák Napnak, amely a Tapolca és Környéke Kistérségi Nyugdíjasok Érdekvédelmi és  Érdekképviseleti Egyesületének egyik legkedveltebb  közösségi rendezvénye.

A résztvevőket elsőként Nyakas László elnök köszöntötte, aki elmondta, a Nagyszülők Unokák Nap egy jó alkalom arra, hogy a fiatalok és az idősebbek kimutathatják egymás iránti szeretüket, megmutathatják igazi lényüket. Demeter Ferenc,  a Megyei Nyugdíjas Szövetség elnöke csatlakozva a Nyakas László által elmondottakhoz, azt hangsúlyozta, hogy nagyon fontos, hogy a nagyszülő megőrizze egészségét, sokáig tudjon unokát nevelni, játszani velük és átadni számukra a felhalmozott szellemi, lelki értékeket.

Az eseményen hagyományosan részt vett Rig Lajos országgyűlési képviselő is, aki arról beszélt, hogy mára laposan megváltozott a világ, régebben sokkal többet lehettek együtt a nagyszülők az unokáikkal. – Ez nem egy jó tendencia, hiszen az Önök segítő kezére, gondolataira és jobbító szándékára rendkívül nagy szükség van ma is- fogalmazott.

A beszédeket, a gyermekek által előadott, bájos verses-zenés kulturális műsorok követték, majd a közösen elfogyasztották az ebédet a résztvevők. Később zenés, táncos mulatsággal, a gyermekek, szülők és nagyszülők közös szórakozásával, játékával beszélgetésével folytatódott a rendezvény a délutáni órákban. /tl/