Ünnepi műsor a szépkorúaknak

Zenés, táncos, színes produkcióval tették szebbé a a nyugdíjasok adventi várakozását a Tamási Áron Művelődési Központban, szerda délután.

A program ünnepi köszöntőkkel vette kezdetét, először Nyakas László, a Tapolca és Környéke Kistérségi Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesületének elnöke ragadta magához a szót.

A program ünnepi köszöntőkkel vette kezdetét, először Nyakas László, a Tapolca és Környéke Kistérségi Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesületének elnöke ragadta magához a szót. „Ebben a rohanó világban rá kell jönni az embereknek, hogy nem a drága ajándékok jelentik a fényt a lelkünkben, hanem a segítség, a szándék, amit önzetlenül adunk”- vélekedett a karácsony környéki, ajándékozási őrületről az elnök, majd adventtel kapcsolatos gondolatait osztotta meg velünk. Dobó Zoltán szintén a karácsony lényegére irányította a figyelmet, illetve arra, mi számít értéknek a mai világban. A polgármester szerint az érték az, ami az idők, az emberek és minden rendszer próbáját kiállja, ez pedig a család és a generációk közti kapcsolat. Ezért köszönetet mondott a nyugdíjasoknak, akik átadják a szeretetet és a tudást, az összetartozás érzését a család minden tagjának. Az egyesület részére a polgármester továbbra is felajánlotta  az ingyenes intézmény- és gépkocsihasználatot, pénzügyi támogatást.

A zeneiskolások műsorát köszönték meg.

A beszédeket követően elkezdődött a műsor, amely keretében először Haga Kálmán zeneiskolai tanár és tanítványai mutattak be különböző hangszereken zenei repertoárt, majd Ady Endre Karácsonyi rege című költeményét hallhattuk Bertalan Csaba tolmácsolásában. A továbbiakban Dér Krisztina vezényletével a Batsányi kórus adott elő egy szép, karácsonyi dalcsokrot. A műsort a Tördemic Táncegyüttes fellépése zárta, akik többek közt moldvai, rábaközi, és bakonyi, Balaton-felvidéki táncokat mutattak be, Szabó Csaba vezetésével. A meghitt és tartalmas délután a karácsonyi csomagok kiosztásával, majd közös énekléssel zárult.

A műsort a Tördemic Táncegyüttes fellépése zárta, akik többek közt moldvai, rábaközi, és bakonyi, Balaton-felvidéki táncokat mutattak be, Szabó Csaba vezetésével.