Ukrán szeminárium a Pelionban

Ukrajnai szociálpolitikai, oktatási, tudományos és egészségügyi intézmények, társadalmi szervezetek képviselői tartottak szemináriumot október 13-14-én a tapolcai Hunguest Hotel Pelionban.

Megtudtuk, a konferenciát az „Ifjúság nyílt világa” elnevezésű  ukrán társadalmi szervezet meghívására jött létre a hátrányos helyzetű családok és gyermekek hátrányos helyzetének megelőzését elősegítő modern stratégiák témájában.

Az esemény megnyitójára a szervezők és a szálloda vezetése meghívta Dobó Zoltán polgármestert is, aki köszöntőjében bemutatta a várost, annak turisztikai értékeit, szociális intézményrendszerét, az itt élők helyzetét, lehetőségeit, problémáit. A túlnyomó többségében hölgyekből álló, nagyjából száz fős ukrán csoport tagjai nagyfokú érdeklődésről tettek tanúbizonyságot, szinte záporoztak a kérdések a polgármester felé, aki igyekezett minden felmerülő kérdésre megválaszolni. A külföldi társadalmi szervezet immár második alkalommal szervezte meg konferenciáját Magyarországon, mindkét esetben a Hunguest szállodalánc adott otthont az eseménynek. ( Korábban Balatonalmádi volt a rendezvény helyszíne.) A tapolcai konferencián  Juhász Kingát a Tapolcai Rendőrkapitányság megelőzési főelőadóját kérték fel a szervezők, hogy a rendőrségi hatáskörbe tartozó helyi tapasztalatokról beszéljen.    /tl/