Újra itt a nyár!

Nyár, nyaralás, úti patika

Itt a nyár, indulunk nyaralni! Kisgyermekes szülőként azonban komoly kihívás a nyaralás megszervezése! Sok szempontot kell szem előtt tartani, hogy élményekkel gazdagon, kipihenten térhessünk haza.
Örökmozgó kisbabával érdemesebb határon belül maradni. Ha hosszú útra indulunk célszerűbb éjszaka utazni. Rövidebb útnál is szükséges beiktatni pihenőt.
A szálláshely kiválasztásánál előny lehet, ha nem kell az egész háztartást magunkkal cipelni.
Hasznos, ha van játszótér, fedett medence.
Kiságy, etetőszék általában van a szálláshelyen. Érdemes azonban vinni egy könnyű babakocsit, kengurut vagy hordozókendőt. A gyermek TAJ kártyája mindig legyen velünk.
Ha krónikus betegsége van, az orvosi dokumentációt is vigyük magunkkal.
Bébiétel, gyümölcs itthon biztonságosan megvásárolható.
A gyermekek bőrére különösképpen vigyázni kell, hiszen az ő bőrük sokkal inkább ki van téve a nap káros hatásainak. Ezért legalább 50-es faktorszámú fényvédőt használjunk. Délelőtt 10 óra és délután 4 óra között lehetőleg ne tartózkodjunk tűző napon!
Fejüket kis sapkával, kendővel védjük. Fontos gondoskodni a megfelelő folyadékpótlásról.
Mindig legyen velünk víz, vagy egyéb folyadék, amivel többször kínáljuk meg a kicsit. Hasznos lehet, az esőkabát, váltóruha. Ne feledkezzünk meg a kedvenc játékáról, mesekönyvéről, mely az otthon biztonságát adhatja. Víz mellett úszógumi, karúszó legyen velünk. Nagyobb gyermeket se engedjünk felügyelet nélkül a vízbe!
Úti patika tartozékai: lázmérő, láz és fájdalomcsillapító/ kúp, tabletta, szirup/. Probiotikum, hányinger elleni kúp, szúnyog- kullancsriasztó szer, sós orrcsepp, kézfertőtlenítő, Betadin oldat, steril géz, sebtapasz, olló, csípésre Fenistil gél, Ca-Kid szirup vagy pezsgőtabletta.
Lenner Lászlóné védőnő

IMG_1388