Újévi köszöntő a Tamásiban

Tapolca eredményeiről, kiemelt céljairól, terveiről hallhatott az idei újévi köszöntő közönsége a Tamási Áron Művelődési Központban pénteken este.

Dobó Zoltán polgármester a város közéleti, társadalmi, gazdasági szereplői előtt adott számot a 2018-as esztendő legfontosabb történéseiről, törekvéseiről, nyertes pályázatairól és az idei elképzelésekről.
Beszédében sorra vette a legjelentősebb eseményeket, a sport terén elért sikereket, a város környezeti, természeti adottságait és az azokban rejlő lehetőségeket. Úgy vélte, Tapolcán húzóágazat lett a sportturizmus, amelyhez a városban nyújtott szolgáltatások adják a megfelelő alapot. Az önkormányzat által működtetett helyijárat közlekedésről, a saját buszokról is szólt a 2018-as pozitívumok között, majd a városüzemeltetési csoport tevékenységét is ebben a megközelítésben említette.

2018-ban, állami beruházás részeként, uniós támogatással valósult meg 6,19 milliárd forintból a tapolcai szennyvíztelep fejlesztése, amely a polgármester szerint már a jövőt idézi az alkalmazott technológia tekintetében. Az évet indító rendezvényen a meghívott vendégek az idei tervek között hallhattak a közterületi kamerarendszer megújításáról, napelemes lámpák kísérleti jellegű kihelyezéséről, a körforgalmú területek önerős burkolásáról, a strand továbbfejlesztéséről, a Batsányi gimnázium és a Szász Márton iskola felújításának segítéséről és az új gyermekorvosi rendelő létrehozásáról.