Újabb segítség Németországból

Szijártó János – A múlt héten számoltunk be arról, hogy egy kamionra való kifogástalan állapotban lévő bútorszállítmány érkezett Tapolcára Németországból. Most újabb 2,5 tonnás rakomány gördült be a városba.

rigsandor

Rig Lajos, Sándor László, Rudolf Eberwein és Josef Troidl a Tapolcának szánt adomány elindítása előtt

Az első csomag a kollégiumi szobák berendezésének korszerűsítését segíti elő, a mostani az egészségügyet támogatja. Rig Lajos is tagja volt annak a küldöttségnek, amely Németországba utazott az adományért. Az országgyűlési képviselő lapunk kérdésére elmondta, hogy a kapcsolat Sándor László (korábbi IPA-titkár) közreműködésével kezdett kiépülni, és amint az már most biztosra vehető, kétség sem férhet a folytatáshoz.
Tíz elektromos kórházi ágy, ugyanennyi tolószék, hat kerekes járókeret, ipari mosógép, ipari szárítógép került a teherautóra, de új matracok és rengeteg ruha (még kibontva sem voltak) is az adomány részét képezte. Mint megtudtuk, a felajánlás Rudolf Eberwein nyugalmazott rendőrkapitány közreműködésével (ő a regensburgi CSU frakció elnöke volt 30 évig) jött létre. A tulajdonos, aki átadta az értékes szállítmányt, Josef Troidl a regensburgi CSU frakció tagja, városi képviselő, illetve egy fizikoterápiai magánklinika tulajdonosa.
Rig Lajos az előzmények kapcsán kifejtette, hogy a tavalyi év végén szembesültek azzal a problémával, hogy kórházi ágyakból hiány van Tapolcán. – Ekkor kerestem meg a jó német kapcsolatokkal rendelkező Sándor Lászlót, aki rövidesen jó hírekkel jelentkezett. Ennek folyományaként a 2,5 tonnás teherautót sikerül telepakolni, olyannyira, hogy az egészségügyi eszközökön túl még az iskolának is tudtunk székeket hozni. Vendéglátóink elmondták, hogy további eszközök is lesznek (még röntgengép is), és ha elfogadjuk, szívesen segítenek a jövőben is. A jó folytatás garantált – tette hozzá a képviselő.