Újabb remek koncert az orgonáért

Jótékony célú hangversenyt adott szombaton a Tapolcai Kamarakórus és a Járdányi Pál Zeneiskola a Nagyboldogasszony római katolikus templomban, az orgona felújításáért.

Amint arról korábban írtunk, virágvasárnapon is rendeztek már koncertet hasonló céllal, hiszen a hangszer mielőbbi felújítása egyre sürgetőbbé válik. A mostani alkalommal is sok zeneszerető látogatott el a templomba, érdeklődéssel, értő füllel, segítő szándékkal.  A résztvevőket Török Attiláné, a Tapolcai Kamarakórus karnagya köszöntötte, majd a hangverseny további részében is folyamatosan tájékoztatta a hallgatóságot a felcsendülő művek, s azok előadói kapcsán. A kamarakórus tisztán, s mindig az adott szerzemény függvényben kellő dinamikával, erővel, vagy éppen lágysággal, finomsággal meg-megszólaló éneke stabil alapként szolgált a szintén élményszámba menő hangszeres részekhez. Mondhatni, a kórusművek szép keretbe foglalták a szombati hangversenyt. A közönség több más mellett hallhatott Kodály,  Bárdos, Halmos, Mohay Miklós, Harmat Artúr és Haydn műveket a Török Attiláné irányított együttestől. A legnagyobb sikert Mendelsson Laudate pueri című műve aratta.

 

A Járdányi Pál Zeneiskola tanárai és növendékei közül Balikó Barnabás (hegedű), Takácsné Németh Magdolna (zongora és szólóének), Almási Dániel (fagott), Egyedné Somogyi Hajnalka (zongora), Joó Zsombor (furulya), Ludmány János (zongora), Zavaczki Alíz (fuvola) és Őri Jenő (zongora) játékát élvezhették a jelenlévők, illetve Fekete Gábor kántor szólóéneke is hozzájárult a hangverseny sikeréhez.  A csodálatos koncertet, a segítő szándékot Szakács Péter plébános köszönte meg a hangverseny végén.