Újabb kihívások előtt

Szijártó János – Itt a tanév vége, sokan végleg befejezik középiskolai tanulmányaikat. Őket búcsúztatták szülők, hozzátartozók, barátok május elsején reggel a tapolcai közös városi rendezvényen.

ballagas_02

A Batsányi János Gimnázium és Kollégium, a Széchenyi István Szakképző Iskola, valamint a Szász Márton Általános Iskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola felsorakozott ballagóit hagyományosan ezúttal is a város fő terén, a Szentháromság szobornál köszöntötték.

ballagas_13

Kovács Melinda bevezető szavai után Dobó Zoltán polgármester búcsúzott az önkormányzat, illetve a város nevében a tanulóktól. Beszédében hangsúlyozta, hogy a családban, és az iskolában megtanult szabályok olyan erősek, stabilak, hogy azokra egész életükben támaszkodhatnak majd a most ballagó fiatalok. Arra azonban felhívta a diákok figyelmét, hogy mostantól az életük immár olyan tollal íródik, amelyet nem lehet kijavítani, azaz a felnőtt lét felelősségével is számolniuk kell.

ballagas_04
A búcsúzó szavak után a ballagó osztályok az osztályfőnökök vezetésével visszasétáltak iskolájukba, ahol bensőségesebb hangulatban folytatódott a tanulók számára minden bizonnyal soha nem feledhető pillanatokat jelentő ünnepség. A Széchenyisek és a Szász Mártonosok visszatértek intézményükbe, a gimnazisták számára pedig hagyományosan a Csermák József Rendezvénycsarnokban fejeződött be a ballagás.

ballagas_23Fotók: Szijártó János

A Batsányi János Gimnázium és Kollégium két osztályának közel hatvan végzőse búcsúzott el pénteken. A Széchenyi István Szakképző Iskolából hét osztály, mintegy kétszáz végzős diákja ballagott. Az intézményből szakács, pincér, élelmiszer-vegyiárueladó, szerkezetlakatos, központifűtés, és -gázhálózatrendszer szerelő, vendéglátásszervező-vendéglős végzettséggel távozhatnak a tanulók, és a felnőtt nappali szakközépiskola hallgatói.