Új plébános, változó miserend

Lapunkból már értesülhettek arról, hogy Márfi Gyula érsek Szakács Péter plébánost augusztus 25-i hatállyal felmentette a Tapolcai Plébánia vezetése alól, és kinevezte a Badacsonytördemici Plébánia plébánosává. Ezzel egyidejűleg Csonka Nándor plébánost augusztus 25-i hatállyal felmentette a Felsőrajki és a Hahóti Plébánia vezetése alól, és kinevezte a Tapolcai Plébánia plébánosává.

A mai képviselő-testületi ülésen Dobó Zoltán polgármester (balra) mutatta be Csonka Nándor plébánost

A város új plébánosát a mai rendkívüli képviselő-testületi ülésen mutatta be Dobó Zoltán polgármester. Csonka Nándor elmondta, hogy 2003-ban szentelték pappá, s azóta is legfőbb célja, hogy az embereket tanítsa, s egy halhatatlan érték felé terelje őket. – Sok feladat lesz itt, azt látom, akár csak a plébánia, illetve a templomok megújítása terén. Kérdések, kérések özöne zúdult rám pár nap alatt, ezek kapcsán mindenkitől türelmet kérek – tette hozzá. Dobó Zoltán az elhangzottakat azzal egészítette ki, hogy az önkormányzat által felújított szentkutat szeptember 8-án avatják fel, immár az új helyi képviselettel rendelkező egyházzal közösen az alsó tó partján.

Azt is megtudtuk, hogy szeptember 8-tól változik a miserend. Eszerint vasárnap reggel 8 órakor, délelőtt 10 órakor és este 18 órától kezdődnek a szentmisék. Hétköznaponként 18 órától várják a híveket Nagyboldogasszony plébániatemplomban.