Új mentőautót kapott Tapolca

Szijártó János – Új gépjárművet kapott a tapolcai mentőállomás, amely komoly segítséget, javulást jelent az ellátás tekintetében.

mento1

mento2

Erről Rig Lajos országgyűlési képviselő tájékoztatta a sajtó képviselőit kedden délelőtt a tapolcai mentőállomáson. A politikus egykori munkahelyén arról beszélt, hogy négy évvel ezelőtt kapott utoljára új gépjárművet a tapolcai szolgálat, és a futásteljesítmény alapján már valóban ideje volt a fejlesztésnek, ami egy újabb gépkocsi formájában érkezett Tapolcára.

mento3

– Nagy szükség volt már erre az autóra, hiszen a megyében Tapolca igen komoly terhelést kap, a mentősök szállítanak innen Ajkára, Keszthelyre, Veszprémbe, Balatonfüredre, sőt nem ritkán a megyén kívülre is. Öröm, hogy a gépkocsi felszereltsége is megfelel a mai kor elvárásainak – hangsúlyozta a képviselő.

mento4

Azt is megtudtuk, hogy a kórház területén kialakított új tapolcai mentőállomás már elkészült, csak a működési engedélyre várnak. Ha ez meglesz, végre korszerű körülmények között dolgozhatnak a tapolcai mentősök.