Új lakások épülnek

Újabb lakások épülnek Tapolcán, s ezzel párhuzamosan megszűnik egy régóta fennálló probléma is. A Május 1. utcában tartott bizakodásra okot adó sajtótájékoztatót ezzel kapcsolatban kedden Dobó Zoltán polgármester és két cégvezető.

Dobó Zoltán (középen) polgármester a beruházókkal, Cserép Jánossal (jobbra) és Soós Attilával a Május 1. utcában, az idén elinduló építkezés helyszínénél (Fotó: szj.)

Több mint egy évtizede meredeznek a semmibe a csupasz falak a Május 1. utcában a félbehagyott lakópark-beruházás sajátos lenyomataként. A 2005-ös alapkő-letételnél bemutatott, három egymásba kapcsolt épületszárnyat és az általuk határolt két zárt udvart bemutató terv csak részben valósult meg. Az építkezés a lakáspiac kedvezőtlen alakulása miatt megállt. Egy ideig úgy tűnt, csak átmenetileg, ám lassan tizenhárom év telt el az alapkőletétel óta. Tavaly egy ingatlanos cég tett egy próbát, de nem sikerült értékesíteniük előzetesen annyi lakást, hogy megkockáztassák az építkezés elindítását. Ezúttal két tőkeerős cég fogott össze, a városban mutatkozó lakáshiányra alapozva. – Csúnya sebként tátong a város testén ez a be nem fejezett építkezés. Rókák, patkányok, hajléktalanok, bizonytalan egzisztenciájú személyek jönnek, mennek a romok körül, így nagy öröm számunkra, hogy végre megoldódni látszik ez a kérdés. A Csobáncház Kft. tulajdonosaival állunk itt, akik az év végéig tető alá kívánják hozni az épületet, ami azon túl, hogy orvosol egy problémát, javítja a látképet, 39 új lakással és négy üzlethelyiséggel gyarapítja a várost – hangsúlyozta Dobó Zoltán. A beruházó cég tulajdonosai, Cserép János és Soós Attila tájékoztatásából megtudtuk, hogy a beruházó Csobáncház Kft. a Vektorbau Invest Kft. és a Jánház Kft. együttműködésének eredménye, amelyet kifejezetten új lakások építésére alapítottak. Mint elhangzott, a tervekben nem csak a félbehagyott épület felhúzása szerepel, hanem a következő lépcsőben a mellette lévő, üres lakáscélú terület hasznosítása is. Ez utóbbi természetesen a piaci viszonyok függvénye, ahol további 36 lakás és három üzlet létesülhetne.