Új irány a TIAC VSE életében

Mozgalmas időszak áll a TIAC VSE mögött, kezdve a nyáron történt vezetőség váltástól, a bajnokság megkezdésén át az előttük álló tervekig.

Takács Gábor TIAC VSE elnök elmondta, egy régóta fontolgatott döntés végeredményeként érezte úgy, hogy most jött el az idő arra, hogy elfoglalja a pozíciót, és egy fiatalos, lendületes stábbal kezdjenek új korszakot az egyesület életében. A nyári közgyűlésen lemondott a Frang László korábbi elnök nevéhez köthető vezetőség, átadva a munkát az új elnöknek, illetve elnökségi tagoknak, Molnár Szabolcsnak, Pass Sándornak, illetve Szabó Sándornak, aki egyben technikai vezetőként is tevékenykedik.  A sportegyesület szertárosa maradt Szegi Sándor. A Megyei Nyugatban szereplő U14, illetve U16 csapatok edzője továbbra is Blaskovics Gábor, a Megyei II. osztályú U19 csapattal a továbbiakban Dobján Krisztián foglalkozik, illetve besegít a felnőtt csapat korábbi és egyben jelenlegi edzőjének, Kutasi Imrének. A kisiskolásokat érintő OTP Bozsik Programban Hetsey Pál foglalkozik a gyermekekkel.

A TIAC VSE új elnöke a labdarúgásban jártas Takács Gábor lett.

Nyáron alapozással, fizikai terheléssel készültek a szezonra. A legtöbb változás a csapatok összetételében a felnőtt csapatnál történt, öt új fővel frissítették a gárdát. A jövőben is régióban gondolkoznak a csapatokat tekintve, de a városhoz kötődő játékosokat szeretnének legfőképpen visszacsalogatni, és újonnan is felvenni.
Az elnök szerint a labdarúgás még világviszonylatban is az egyik legkedveltebb sportág, de örvendetes, hogy a városban a gyermekek mennyi lehetőség közül választhatnak testmozgás tekintetében. Kiszámítható, korrekt viszonyokkal szeretnék a gyermekeket a labdarúgásra ösztönözni, kezdték ezt az edzők visszacsalogatásával. A további munkához elsősorban türelmet kérnek mindenkitől. Terveik közt szerepel, három éven belül egy bajnoki osztály ugrása.
Az elnök elmondta, a sportegyesület tavaly, és tavalyelőtt is adott be pályázatokat, elsősorban működésre és tárgyi eszköz beruházásokra. Nyáron, a tavalyi pályázat végeredményeként a Városi Sport – és Szabadidő Centrumban található füves edző pályán olyan világító testeket szereltek fel, ami esti bajnoki mérkőzések megrendezését is lehetővé teszi. Ehhez az üzemeltető Tapolca Kft. is korrektül állt hozzá.
Nagyobb léptékű elképzeléseik között felvetődött szintén a szabadidő centrumban egy műfüves pálya létrehozása a régi „salakos játéktér” helyén, mellé pedig feddett lelátó, hangosítás és eredményjelző telepítése. Úgy gondolja, érdemes lenne épület felújításra is pályázni, illetve a mindig kiváló állapotban lévő, de már negyven éves játéktér gyepcseréje is aktuális lenne. /Májer Edit/