Új helyen a Farkasok

A ZR Team Farkasok néven ismertté vált, Tapolca VSE Brazil Jiu jitsu szakosztálya elfoglalta új edzőtermét a Városi Sport – és Szabadidő Centrumban.

Molinó is hirdeti, hogy beköltöztek a Farkasok. /Fotó: Papp Attila/

Molnár Gábor szakosztályvezető elmondta, kezdetben Sümeg székhellyel működött a sportegyesület– innen a Farkasok név – később pedig csatlakoztak a Tapolca Városi Sportegyesülethez. Közel tizenhárom éve hirdette meg első edzéseit a Kazinczy iskolában. A legelső csoportokban húsz- húsz gyermek és felnőtt ismerkedett meg a sportággal, azóta pedig töretlen a népszerűsége. A városvezetés jóvoltából évekig a belváros egyik épületében edzettek, nyáron pedig a Városi – Sport és Szabadidő Centrum épületébe, a vezető megfogalmazása szerint méltó helyére, költözhetett a szakosztály. Nemcsak az épület kiváló adottságait emelte ki, hanem a tiszta és természetes környezetet, valamint az edzések kiegészítéseként a sportpályák, és a kültéri kondipark közelségét is.
A költözés nem érintette az edzésrendet, szinte minden változatlanul folyik továbbra is. Kedden és pénteken először az óvodásokkal, majd a felnőttekkel foglalkozik a vezető. A két edzés között egy más jellegű harci művészeti foglalkozás, a Katori Shinto Ryu, Japán egyik legősibb fegyveres iskolája is helyet kap. Ezen főként felnőttek vesznek részt, de vannak lelkes feltörekvő fiatalok is. A hely adottságaira építkezve a vezető tervezi délelőtti edzések bevezetését, továbbá az új korosztályok beiktatásával a csoportok további bontását.

Az új teremben bőven van hely. A legkisebbek foglalkozása játékosan kezdődik. /Fotók: Májer Edit/

Gyerekedzések Molnár Gábor szakosztályvezető – edzővel. /Fotók: Májer Edit/

A gazdag versenyszezonnak lendületesen ugranak neki, a kisebb versenyek mellett országos bajnoki fordulók, a Magyar bajnokság, majd a lisszaboni Európa – bajnokság a cél. /Májer Edit/