Új gépek, gyorsabb, hatékonyabb parkgondozás

Töredék idő alatt elvégzik a munkát, ugyanakkor jóval kevesebb üzemanyag felhasználásával teszik a dolgukat a város, illetve a Tapolca Kft. új járművei, gépei. Hétfőn Tapolca több pontján is zajlottak parkgondozási és egyéb munkálatok.

 Tölli Vince a munkacsoport tagja szerint a kis John Deere vezetését, irányítását meg kell szokni, de mindenképpen kiváló minőségű és hatékonyságú a gép. 

A városüzemeltetési munkacsoport új Kubota kistraktora és fürge John Deere fűnyíró gépe, ez utóbbit a (Tapolca Kft. vásárolta)  hétfőn délelőtt az Alkotmány utcai társasházak mögött elterülő  nagyobb füves területet kevesebb mint 15 perc alatt lenyírta.

Sági Ferenc csoportvezető és munkatársai is dicsérték a korszerű gépi eszközöket, mint elmondták, több ember megfeszített munkáját tudják kiváltani velük, ráadásul szebb, minőségibb felületet hagynak maguk után, mint a hagyományos fűnyírók, vagy fűkaszák.

A Köztársaság-téren, a  kisebb járófelület átalakítások is a gépi fűnyírás megkönnyítését szolgálják. 

Kozma Henrik alpolgármester szerint, a gépi eszközfejlesztés költségei néhány év alatt biztosan megtérülnek, így a korábban külső vállalkozók irányába kifizetett összegek alatt tudják tartani a költségeket. A korszerű és hatékony gépek vásárlásával ugyanakkor egy krónikus problémára, a megbízható, használható munkaerő  hiányára is reagált a város.

Újabb IVECO-val bővült a város gépparkja

Néhány napja hírt adtunk egy IVECO billenőplatós kisteherautó vásárlásáról, azóta még egy azonos típusú és hasonló adottságú, használt teherautóval is bővült a munkacsoport által működtetett járműpark a Tapolca Kft .  eszközbeszerzésének köszönhetően. A frissen vásárolt gépjármű általános karbantartási munkálatok elvégzésében lesz segítségére a munkacsoport dolgozóinak . /tl/