Tragédia – Megtalálták a másik horgászt is

A vízi rendőrség és a víz mentők közös kutatása révén ma délután fél egykor megtalálták a másik horgászt a part közelében.

Illusztráció: szj.

Amint azt korábban írtuk, Balatonedericsnél szerdán történt a baleset, amelynek következtében két horgász halt meg. Egyikük holtteste már tegnap előkerült, társát ma a nádasban fedezték fel.
A vízi rendőrség szóvivőjétől megtudtuk, a tragikus eseménynél az idegenkezűség kizárható, ám a körülmények még tisztázatlanok. A csónakot Balatonedericsnél a Lesence-patak a befolyásánál találták, illetve itt volt az egyik elhunyt is.
A helyiek is csak találgatnak, hogy mi történhetett, hiszen a horgászok – egyikük legalábbis biztosan – jól ismerték a vizet. Van olyan feltételezés, hogy az egyik horgász beleesett a vízbe, a másik próbálta menteni. Utána ugrott, esetleg ő is kiesett a csónakból, vagy a csónak borult fel közben. Ilyenkor októberben már hideg a tó vize, és a ruha is több az emberen, ami szinte lehetetlenné teszi az úszást, a felszínen maradást. Ráadásul a baleset helyszínén 2-3 méteres a víz mélysége. A ma megtalált horgászon állítólag nem sok ruha volt, így elképzelhető, hogy ő akarta menteni vízbe esett társát.

Korábban írtuk