Toroczkai László: A harmadik erő vagyunk!

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke tartott ma utcafórumot Veszprém megyei körútja részeként Tapolca belvárosában, a közeledő önkormányzati választások kapcsán.

– Alig több, mint egy éves, új párt vagyunk, az embereknek meg szokni, hogy Dúró Dóra, vagy Toroczkai László neve nem a Jobbikhoz, hanem immár a Mi Hazánk Mozgalomhoz kötődik. Mi visszük tovább azt az eszmeiséget, folytatjuk azt az utat, amit annak idején a Jobbik képviselt. Harmincöt polgármester-jelöltünk van az országban, remélem sokan szerepelnek majd eredményesen. Köztük én is megméretem magam Ásotthalomban. Ezzel együtt tizenkét olyan megye van, ahol esélyünk lehet bekerülni a közgyűlésbe. Ami Tapolcát illeti, itt is szeretnénk a képviselő-testület munkájában részt venni. Nem ezt ígérte a Jobbik korábban Tapolcán, amit az elmúlt években tapasztaltunk, sem kiugró fejlődést nem látunk, sem azokat az elveket, amelyeket megfogalmaztunk, akár közösen is. Tavaly éppen Badacsonyban jártam, amikor egy borászt két Szabolcsból idemigrált cigány ember halálra vert. És éppen az imént hallottam azoktól a helyi, tapolcai fiúktól, akik a gyilkosokat elfogták, hogy a tettesek ma is szabadlábon vannak, vagy éppen házi őrizetből járnak otthonukból a bíróságra. Szóval lenne mit tenni – utalt a közbiztonság és az igazságszolgáltatás jelenlegi helyzetére Toroczkai László.
A párt elnök azt is kifejtette, tudják támogatni a családpolitikai intézkedéseket és akár a migráció elleni küzdelmet, de látják a problémákat, a kormányközeli vállalkozások kivételezett helyzetét, a kivándorlást, a munkaerő hiányt. – Mi harmadik erőként ezek ellen szeretnénk tenni, s azokat képviseljük, akik elégedetlenek a jelenlegi és a korábbi, Gyurcsány által vezetett kormányzat munkájával. Nagyon fontos, hogy 2022-től egy komoly parlamenti frakcióval rendelkezzünk, amellyel már erőteljesebben tudnánk képviselni, majd megvalósítani céljainkat – tette hozzá.