Testvéreivel, lakótársaival ünnepelt a 90 éves Erzsi néni

1928. december 16-án született Kerbel Lászlóné Erzsi néni, akit az Arany János utcai Megbecsülés Idősek Otthonában köszöntöttek az otthon lakói, hozzátartozói és a város polgármestere a mai nap délelőttjén.

Dobó Zoltán egy csokor virágot, az ország miniszterelnökének születésnapi üdvözlő oklevelét és a dokumentummal  járó állami és önkormányzati juttatásokat adott át a korábban káptalantóti lakós 90 éves ünnepeltnek.

A szerető család körében.

Erzsi néni láthatóan jól érezte magát gondoskodó testvérei, közeli rokonai jelenlétében, akiket szeretete jeléül büszkén be is mutatott a jelenlévőknek.

Nagy Judit az otthon vezetője gratulál a szép korhoz és kíván még  sok-sok egészségben megélt évet Erzsi néninek

Az ünnepelt visszaemlékezve az elmúlt évtizedekre, elmondta, hogy az ötvenes években váratlanul veszítette el édesanyját. Hogy asszony legyen a háznál és testvérei felügyelet nélkül ne maradjanak, ott kellett hagynia akkori munkahelyét a tapolcai ajándékboltot. – Egy pár évig otthon voltam, de visszakívánkoztam a kereskedelembe, hiányoztak az emberek. Az áruházba dolgoztam később, szerettem nagyon a vevőket, mindenkit szívesen kiszolgáltam, s úgy éreztem a vevők is szeretnek engem. Ha nem dolgoztam aznap, mindig kerestek, hogy hol van az Erzsi néni?

Kerbel Lászlóné Gyöngyösön végzett a kereskedelmi iskolában, kitűnő tanuló volt mindvégig. Kilencen voltak testvérek, akik közül többen is élnek, ők és néhány közeli rokona jelenti ma a szerető, gondoskodó  családot számára. /tl/