Télűző tömeg a városban

Talán még soha nem volt ennyi résztvevő, érdeklődő a hagyományos Tapolcai Téltemető – Télbanyaűző Maskarádén, mint az idén.

A vasárnapi program ezúttal is felvonulással kezdődött. A Hotel Peliontól induló embertömeg betöltötte az Ady Endre utcát. Az ütősök által felvezetett, vidám menet a Hősök tere érintésével a Fő térig vonult, ahol már javában zajlott a töpörtyűsütő és a forralt bor főző verseny.
A parádén most is kiválasztották a legjobbnak ítélt egyéni és csoportos jelmezeket. A karneváli hangulatot fokozta az a tény, hogy délutánra kisült a sok finom töpörtyű, és ezzel együtt elkészültek a legízletesebb forralt borok is. A töpörtyű sütő versenyt 2019-ben a MÁV Zrt. csapata nyerte, a második helyen az ÉFOÉSZ, a harmadikon a “Karmacsi Pörcölők” együttese végzett.
A forralt borok megmérettetésében a “Tanúhegyi Boszorkányok” lettek az elsők. A második helyet a “Karmacsi Pörcölők”, a harmadikat a “Tapolca legjobb postásai” együttese szerezte meg. A különdíjat a Tapolcai Finn Barátok Köre vehette át.
A Télbanyaűző maskarádé tetőpontja most is az esti máglyagyújtás volt, ahol a régi népszokást felelevenítve kiszebáb-égetéssel, a tűz körbe táncolásával búcsúztatták a telet.

Képgaléria ITT