„Teltházas” tollaslabda verseny

Közel száz nevező indult múlt héten, a Csermák József Rendezvénycsarnokban ötödik alkalommal megrendezett Rhodius amatőr felnőtt tollaslabda versenyen.

Idén is népszerű volt a sportösszejövetel. /Fotó: I. Tapolcai Tollaslabda és Fallabda SE/

A sportesemény évről évre bizonyítja létjogosultságát a városban. Idén már a jelentkezési határidő előtt le kellett zárni a nevezéseket, hiszen elérték az egy napon lebonyolítható mérkőzések versenyezői létszámát. Összesen kilencvennyolc induló, tizenegy Dunántúli településről és a fővárosból, hat kategóriában, százötvenegy mérkőzést játszott le.

Tizenkét településről érkeztek a nevezők. /Fotók: I. Tapolcai Tollaslabda és Fallabda SE/

A szervező, I. Tapolcai Tollaslabda és Fallabda SE és Gerald Trümper közös kezdeményezésére jött létre anno a sportrendezvény. Nemcsak a helyi, hanem a környező és a távolabbi települések amatőr tollaslabdázóinak szerettek volna egy színvonalas versenyzési lehetőséget biztosítani. A barátságos légkörű, jó hangulatú programon a játékosok minden erejüket latba vetve küzdöttek a dobogós helyekért.

Százötvenegy mérkőzést játszottak le aznap. /Fotók: I. Tapolcai Tollaslabda és Fallabda SE/

Egyéni női kategóriában az aranyérem Árvai Adrienn (Segesd), az ezüstérem Palkovics Anna (Pécs), míg a bronzérem Ladiszlai Evelin (Segesd) nyakába került. Férfiaknál a dobogó legfelső fokára Fülöp Csaba (Pécs), a másodikra Reider Tamás (Győr), a harmadikra pedig Szentpéteri Gábor (Veszprém) állhatott. Vegyes páros kategóriában első a pápai Végh Anita és Kovács Attila, második a veszprémi Herczeg Kata és Czirbus Zoltán, harmadik pedig a pécsi Palkovics Anna és Dr. Palkovics Tamás.

Meg kellett dolgozni a dobogós helyekért. /Fotó: I. Tapolcai Tollaslabda és Fallabda SE/

A női páros kategóriában az aranyérem a Herczeg Kata – Varga Orsolya (Veszprém), az ezüstérem a Bolláné Illés Éva – Végh Anita (Pápa), míg a bronzérem a Nagy Judit- Kósa Katalin (Veszprém) együttes nyakába került. Holczinger András és Szentpéteri Gábor (Bodajk – Veszprém), az első helyet, Fülöp Csaba és Kovács László (Pécs – Sopron) a második helyet, Hent Márió és Németh Ádám (Segesd) pedig a harmadik helyet szerezte meg férfi páros kategóriában. A negyven év feletti szenior férfiak küzdelmében Dr. Lampek Péter (Budapest) aranyérmet, Fazekas László (Budapest) ezüstérmet, Sákovics Péter (Szombathely) pedig bronzérmet szerzett.
/Májer Edit/

A verseny főszervezői és ötletgazdái, Gerald Trümper (balra) és Gombkötő Richárd adják át a dobogósok érmeit. /Fotó: I. Tapolcai Tollaslabda és Fallabda SE/