Téltemető maskarádé negyedszer

Szijártó János – Hatalmas tömeg vonult ki az utcára szombaton elűzni a hideg évszakot az immár negyedik alkalommal megrendezett „Tapolcai téltemető” alkalmából.

farsang1

A hagyományokhoz híven ezúttal is tüzes borokkal melegítettek a résztvevők. A jó hangulattal nem is akadt probléma, a „télbanyaűző maskarádé” szinte végig hömpölygött a belvároson, a Köztársaság tértől, az Ady és Deák utcákon át a Fő térig. A felvonulók közül többen maskarát, jelmezt öltöttek, az élen a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar tagjai ijesztgették a telet, bár a kellemes muzsika inkább hívogató jelleggel bírt. Nem így a jelmezesek némelyike, akik aztán tényleg mindet megtettek a tavasz mielőbbi érkezéséért, már puszta megjelenésükkel is. A legtöbben azonban mókás öltözékben vettek részt a kellemes szombat délutáni városi programon. Az önkormányzat, a Tamási Áron Művelődési Központ és több civil szervezet által megrendezett télvégi esemény kinőtte magát, túlzás nélkül állítható, hogy tömegeket mozgatott meg.

farsang5

A délután bővelkedett a hangulatos műsorokban. A maskarák felvonulásán túl töpörtyűsütő és forralt borfőző versenyt is rendeztek. Természetesen nem hiányzott farsangi fánk sem a kínálatból.

farsang6

A parádén kiválasztották a legszebb egyéni és csoportos jelmezeket, majd a régi népszokást felelevenítve máglyagyújtással és kiszebáb-égetéssel búcsúztatták a telet. A rendezvényt a helyi művészeti csoportok műsora színesítette, a táncosok vidám ritmusokkal kergették el a telet.