Télen sem unatkoztak az RC modellezők

A Tapolcai Modellezők Baráti Köre aktívan töltötte a téli hónapokat. A műhelyben folytak az autó beállítások, felkészülés a versenyekre, a repülősök pedig teremben gyakoroltak. Készen állnak a „szezonra”, már csak a jó időt várják.

Télen sem állt meg az élet. A Tapolcai Modellezők Baráti Köre a Főnix Modellező SE-vel karöltve repült teremben. /Fotó: Tapolcai Modellezők Baráti Köre/

Az RC (Radio Controlled) modellezés egy rádió távirányítású modell irányítása, amely az eredeti jármű kicsinyített mása, teljes mértékben megegyező szerkezettel, beállíthatósággal, formával. Ezzel a sportággal, hobbival, hosszú évek óta foglalkoznak a városban. A helyi és környékbeli sporttársakkal a kapcsolat az elmúlt években vált napi szinten szorosabbá és forrta ki magát a Tapolcai Modellezők Baráti Köre, melyet nem csak a sport, a közös hobbi, hanem – nevéből adódóan- a barátság is összeköt.

– Három fő vonala van a modellezésnek a baráti körön belül, az autózás (hobbi, illetve verseny szinten), a repülőzés, illetve Varga Balázs vezényletével a triálozás – tudtuk meg Szabados Istvántól, a baráti kör egyik tagjától, aki pár éve repülőzéssel és autóversenyzéssel is foglalkozik. Szabadtéri elfoglaltság lévén, a téli időszakban az autókkal a műhelybe „szorultak”. A versenyzők a járműfelkészítéssel, a technikai, elektronikai és futómű beállításokkal foglalatoskodnak. Várják a jó időt, amikor már a szabadtéri pályát használhatják.

Télen komoly műhelymunka folyik. /Fotó: Tapolcai Modellezők Baráti Köre/

– A repülősök körében a téli hónapokban sem állt meg az élet. Heti rendszerességgel jártunk át Keszthelyre, ahol a Főnix Modellező SE-vel karöltve teremben gyakorolunk. Terveink közt szerepel itthon, a szabadban is repülni majd, amint minden adott lesz hozzá – tette hozzá István. /Májer Edit/

Aktívan töltötték a hidegebb hónapokat is. Teremben gyakoroltak. /Fotók: Tapolcai Modellezők Baráti Köre/