Táskát lopott – lezárták a nyomozást

A tapolcai rendőrök vádemelési javaslattal fejeztek be egy lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást.

A nyomozás adatai szerint egy 27 éves szentimrefalvai férfi 2017. augusztus 8-án 14 óra 15 perckor Sümegen egy 71 éves idős asszony táskáját megragadta, kirántotta a kezéből, majd a benne lévő mobiltelefonnal, pénztárcával, személyes okmányokkal és 6 ezer forint készpénzzel együtt eltulajdonította, és futva menekült a helyszínről.

A nyomozás során felmerült információk alapján a 27 éves szentimrefalvai férfi volt gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. A feltételezett elkövetőt Tapolcán igazoltatták az egyenruhások, majd elfogták és előállították. Gyanúsítottként történő kihallgatásakor elmondta, miután kivette a pénztárcából a készpénzt, a táskát a bokorba hajította.
A férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a tapolcai rendőrök befejezték, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelés kezdeményezésével adták ét az illetékes ügyészségnek.

Nagy Judit
megelőzési főelőadó
Tapolcai Rendőrkapitányság