Társszervekkel együtt a biztonságos nyaralásért

A tapolcai rendőrök a révfülöpi kempingben tartottak bűn- és baleset-megelőzési programot.

A Tapolcai Rendőrkapitányság 2019 júliusának első hetében Révfülöpön tartotta meg az Együtt, érted!? elnevezésű bűn- és baleset-megelőzési programját.

A rendezvény célja az volt, hogy a rendőrség a társhatóságokkal együtt az illetékességi területén működő kempingben felhívja a turisták figyelmét a nyáron rájuk leselkedő veszélyekre.

A programon a nyaralók közlekedésbiztonsági témájú feladványok megoldásában és KRESZ tesztek kitöltésében próbálhatták ki magukat, valamint szó esett a gyalogos és a kerékpáros közlekedés alapvető szabályairól, veszélyeiről, illetve a kerékpár kötelező és ajánlott tartozékairól is. Megtekinthették testközelből egy rendőrautót, miközben a diákjárőrök és diáktolmácsok a Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársaival magyar, valamint idegen nyelvű prevenciós kiadványokkal járták a kemping területét, hogy a pihenni vágyók áldozattá válásának elkerülése érdekében hasznos tanácsokkal szolgáljanak. Többek között felhívták a figyelmet arra, hogy a strandokon a „törölköző széf” helyett az értékmegőrzőkben helyezzék el az iratokat, mobiltelefonokat és egyéb értékeket. A gépkocsiban ne hagyjanak látható helyen táskákat, sem más értéket, az autó nem biztonságos tárolóeszköz!

A rendőrök a biztonságos közlekedés érdekében a szabályok betartásának fontosságát emelték ki. Hangsúlyozták továbbá, hogy a tartós hőség megviseli a szervezetet és közlekedésbiztonsági szempontból is kockázatokat rejt, ezért a járművezetők legyenek türelmesek, vezessenek kissé lassabban és tartsanak nagyobb követési távolságot!