Tapolcáról rajtolt el a Megyefutás

Idén is Tapolcáról indult el a Megyefutás. Reggel nyolc órakor a Hősök teréről rajtoltak el a diákok, illetve a Tapolcai Trappolók.

Csoportkép a Hősök terén. A tapolcai futócsapat az indulás előtti percekben /Fotó: Májer Edit/

A Megyefutás két évtizedes múltra tekint vissza. Volt ugyan olyan év, hogy nem került megrendezésre, de hagyománya akkor sem szakadt meg. Negyedik éve már, hogy a Veszprém Megyei Önkormányzat a Veszprém Megyei Sportszövetséggel közösen szervezi meg a megyén átívelő futást, melynek rajtja idén is Tapolcán volt.

A rajt előtti pillanatokban Dobó Zoltán polgármester köti fel a tapolcai szalagot a megyezászlóra. /Fotó: Májer Edit/

Harminc települést érint a kétnapos sportesemény, mely során a résztvevők váltófutással százkilencven kilométeres távot teljesítenek. Az első nap, tapolcai rajttal a Sümeg, Devecser, Ajka, Pápa útvonalon vezet, míg a második nap a Zirc, Várpalota, Balatonalmádi, Veszprém távot teljesítik a futók. Mindezt teszik a megyezászlóval, melyre az érintett települések egy-egy szalagot kötnek. Az egyes helyszíneken helyi iskolások, egyesületek is becsatlakoznak az általuk választott távokon. A szervezők célja, az egészséges életmód népszerűsítése mellett a megyei közösségi szellem és összefogás erősítése.

Tapolcán helyi általános és középiskolások, valamint a Tapolcai Trappolók kapcsolódtak be a sportprogramba. /Fotó: Májer Edit/

Tapolcán a Hősök terén gyülekeztek reggel a résztvevők, majd Dobó Zoltán polgármester kötötte fel a tapolcai szalagot a megyezászlóra. A Tapolcai Trappolók közül Varga Barbara, Domán Gábor, Földesi József, illetve Füle Zsolt felváltva futott Sümegen át Devecserig, a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Székhelyintézmény, valamint a Kazinczy Ferenc tagintézmény, továbbá a Batsányi János Gimnázium és Kollégium diákjai és tanárai a város határáig kísérték őket.  /Májer Edit/

A diákok a város határáig futottak. /Fotók: Májer Edit/