Tapolcán járt az Eötvös Cirkusz

A cirkusz varázslatos világába engedett bepillantást az Eötvös társulat, akik két előadással örvendeztették meg a közönséget Tapolcán.

Az ország legrégebbi utazó cirkusza a családok éve, valamint a modern cirkuszművészet 250. születésnapja alkalmából „Tradíciók és generációk” fantázia néven hirdette meg különleges műsorát. A szinte telt házas tapolcai premier előadás minden korosztályt vonzott. Az est házigazdája Eötvös Lóránd igazgató volt, rajta kívül pedig a család több tagja is porondra lépett. Önálló levegőkarika produkciót mutatott be a legifjabb nemzedék, az Eötvös duó, a kilenc éves Lorienn és a hat éves Larissa.

A “családi vállalkozásként” működő társulat legifjabb tagjainak produkciója. /Fotó: Májer Edit/

Nagy sikert arattak az állatos műsorszámok. Csúszdázó kiskutyákat, elefántot, táncoló kétpúpú tevéket, továbbá egy produkció erejéig közös ketrecben oroszlánokat és tigriseket is láthatott a közönség. Háztáji állatoknak is helyet adtak, ami nem mindennapi látvány egy cirkuszban.

Egy produkció erejéig megfértek egymás mellett az oroszlánok és a tigrisek. /Fotó: Májer Edit/

A háztáji állatoknak is helyet adtak a műsoron. /Fotó: Májer Edit/

Artista számokkal, komikus balettel színesítették a programot. Joy Costa bohóc vidám perceket szerzett a közönségnek, akiket előszeretettel invitált a porondra humoros produkcióihoz.

Egy kis tánc, azaz komikus balett. /Fotó: Májer Edit/

Joy Costa bohóc a rivaldafényben érezte jól magát. /Fotó: Májer Edit/

A műsor leglátványosabb elemei Kolumbia világhírű művészei, az Ortiz testvérek színre lépése volt, akik biztosítókötél nélkül, egy magas dróton egyensúlyozó produkcióval, illetve a „halálkerék” számmal kápráztatták el a nézőket. Az est végén sokáig zúgott a vastaps az Eötvös Cirkusznak.

Az Ortiz duó lélegzetelállító produkciója, a “halálkerék”. /Fotó: Májer Edit/

A társulat Révfülöpre utazik tovább, ahol július 6-tól augusztus 20-ig várják az érdeklődőket.
/Májer Edit/

KÉPGALÉRIA