Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivál nyolcadszor

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivált a hétvégén a Malom-tónál. A programok pénteken kezdődtek és vasárnapig tartanak.

Az ünnepélyes megnyitót hagyományosan az Alsó-tónál felállított színpadon tartották, ahol Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő, valamint Dobó Zoltán polgármester mondott köszöntőt. A képviselő a szezonalitás megszüntetése kapcsán arról szólt, hogy e cél eléréshez mindenképpen jó lehetőség a színvonalas rendezvények szervezése. Mint jelen esetben az immár nyolcadik alkalommal megnyitott Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivál, ahova sok helyről érkeznek a turisták. A polgármester úgy fogalmazott, hogy a rendezvény ma a város, a közösség ünnepe, ahol Tapolca megmutatkozhat az idelátogató vendégek előtt. Beszédében kiemelte a fesztivál turisztikai vonzerejét, amely a város számára kiemelten fontos, s egyben kifejezte reményét, hogy lesz folytatás, és még sok Pisztráng és Borfesztivált nyithatnak meg Tapolcán.
A tapolcai önkormányzat egyébként 3,5 millió forinttal támogatja az idei rendezvénysorozatot.


A színes programok most is három színpadon, illetve az ezeket összekötő részeken zajlanak, a hal, a bor, a pálinka pedig minden bizonnyal megfelelő mennyiségben és minőségben áll a nagyérdemű rendelkezésére.

A részletes programok ITT