Tapolcai népdalosok országos sikerei

Együttesként arany- , szólóban kiemelt arany minősítéseket szerzett Harkányban a VII. Népek Tánca-Népek Zenéje verseny döntőjén a napokban a tapolcai Csobánc Népdalkör, Kocs Ida az együttes vezetője és Hazafi József a dalkör korábbi tagja.

A Csobánc Népdalkör Idősebb Horváth Károly muravidéki-,  és dr. Balsi Ernő rábaközi népdalgyűjtésből adott elő egy-egy szép csokrot a verseny döntőjében, amivel kivívta a zsűri elismerését.  – Nagyon büszke vagyok a lányokra, köszönöm nekik, hogy időt fáradságot nem kímélve eljártak, eljárnak a próbákra, hiszen a siker nagyrészt ennek köszönhető.   Reméljük, hogy ez a sikersorozat nem szakad meg továbbra sem, hiszen márciusban Öskün kell bizonyítanunk a “Hagyományos Régiók- Régiók Hagyománya” nívós népzenei versenyben, ahogy a Ki mit tud-on is megmérettetjük magunkat jövőre.  Az idei év mindenesetre jól sikerült, hiszen négy arany minősítéssel és egy kiemelt arannyal zárhattuk az évet, továbbá meghívást kaptunk a Tapolca Expóra is.   Minden erőnkkel azon leszünk, hogy továbbra is büszkeséget és hírnevet szerezzünk városunknak – mondta el lapunknak a Népek Tánca-Népek Zenéje versenyt a Szent István ének előadásával,  kiemelt arany minősítéssel záró Kocs Ida.

Ez év augusztusában lépett ki a Csobánc Népdalkörből Hazafi József, azonban a színpadtól, az énekléstől nem búcsúzott el. Az idei Népek Tánca-Népek Zenéje megmérettetés számára is nagy sikert hozott.  Szólóban kiemelt arany minősítéssel fejezhette be az országos kulturális hagyományőrző megmérettetést. /tl/