Tapolcai kínálat a pályaválasztók előtt

Három tapolcai középiskola népszerűsítette képzéseit szombaton, a Tamási Áron Művelődési Központ aulájában, illetve a Széchenyi iskolában megrendezett pályaorientációs napon. 

A helyi továbbtanulást népszerűsítő rendezvényen a TÁMK-ban a  Batsányi János Gimnázium és a Tapolca-Diszelben működő Veszprémi Szakképzési Centrum Gönczy Pál Szakközépiskolája és Szakiskolája  mutatta be reál tárgyi, illetve szakmai képzéseit a pályaválasztás előtt álló tapolcai és környékbeli általános iskolás fiataloknak. A Széchenyi István Baptista Középiskola ugyanakkor Móricz Zsigmond utcai épületében fogadta a fiatalokat és közvetlen közelről mutatta meg számukra az ott tanulható, a jövőben biztos megélhetést  nyújtó szakmákat és azok oktatási hátterét.

Dobó Zoltán polgármester szerint  Tapolcán is számos jó lehetőség kínálkozik a továbbtanulásra

Az eseményt megnyitó Dobó Zoltán polgármester az iskolák igazgatói, tanárai és az érintett tanulók jelenlétében azt hangsúlyozta, hogy a tapolcai általános iskolai és középiskolai oktatási intézmények összefogása eredményezheti azt, hogy  Tapolcán tanuljanak tovább a fiatalok. A polgármester arra biztatta a pályaválasztás előtt álló diákokat, hogy tudásszintjüknek és elképzeléseinek megfelelő iskolát válasszanak, ugyanakkor vegyék figyelembe, hogy a bemutatott képzések tekintetében erre Tapolcán is számos jó lehetőség kínálkozik. /tl/