Tapolcai „házi döntő” a vívóversenyen

Múlt hétvégén a veresegyházi korosztályos párbajtőr kupán a Tapolca Vívóklub versenyzői is pástra léptek, ahol két klubtárs vívott a döntőben. A csapat másik része Tatán edzőtáborozott.

Törpici korosztályban a tapolcai „házi döntőt” Cserép Dorina és Simon Júlia vívták Veresegyházán. Előbbi párbajtőröző nyakába került az arany, míg utóbbi nyakába az ezüstérem. Gyermek korosztályban leányoknál harmadik helyen Czeiner Flóra, míg hatodik helyen Konkoly Evelin végzett. A legnépesebb fiú mezőnyben Hubert Á. Dániel az ötödik helyet szerezte meg.

Cserép Dorina (balra) és Simon Júlia (mellette) törpici korosztályban vívtak az aranyéremért. Dorina nyerte a döntőt./Fotó: Tapolca Vívóklub/

Ezen a hétvégén a klubból Cséri Sára, Kovács Bianka, Salamon Réka, Simon Zsófia, Sulyok Melani, Szalma Sára, és Cséri Bence Tatára, az Olimpia Edzőtáborba kapott meghívást, mint a Sport XXI. utánpótlás válogatott. Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány és Csampa Zsolt az MVSZ elnöke pedig felkérték a Tapolca Vívóklub vezetőjét, Szalay Gyöngyit, hogy segítse Diera Ferenc vezetőedző és Budai István szakedző munkáját az edzőtáborban.