Tapolcai Az Év Sportolója jelöltjei között

A tapolcai Havasi Gábor is helyet kapott Az Év Sportolója: 2018 listán.

A tapolcai Havasi Gábor is szerepel a 2018-as év legjobb sportolóinak listáján. /Fotó: MSÚSZ/

A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége és a Magyar Paralimpiai Bizottság tizenegy kategóriában, tízes jelöltlistát állított össze a tavalyi év legjobb sportolóiról.  Szöllősi György, a szövetség elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője január elején ismertette a 61. M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2018 esélyes díjazottjait, melyek között a tapolcai Havasi Gábor is szerepel.

Gábor kategóriájának tízes listáján szerepel. A legjobb három nevét február elején hirdetik ki. /Fotó: M4Sport/

Gábort a 2018. Év fogyatékos sportolói, azon belül is a Fogyatékos sportolókkal foglalkozó edző kategóriában jelölték bocsa sportágban végzett tevékenységéért. A Magyar Speciális Olimpia Szövetség Bocsa szakág vezetőjeként és szövetségi kapitányként is kiemelkedően eredményes munkát végez tanítványaival. A 2018. évi Európa-bajnokságon résztvevő magyar delegáció több tagjai is az ő tanítványa. Nemcsak felkészítőként, hanem a válogatott vezető edzőjeként is eredményes.

Gábor a bocsa sportágban tevékenykedik. /Fotó: MSÚSZ/

Az MSÚSZ tagjainak voksolása után, február 4-én a Nemzeti Színházban, sajtótájékoztató keretében ismertetik az egyes kategóriákban kik kerültek az első három közé. A gála ugyanott, február 14-én lesz, élő televíziós közvetítés keretében. /Májer Edit/