Tapolca Tavasz Fesztivál a tó partján

Immár tizenharmadik alkalommal nyitották meg a Tapolca Tavasz Fesztivált a Malom-tó partján.

A Zajongó és a Dogs n’ Roses zenekarok koncertjei, valamint a népművészeti és kézműves vásár standjainak megmutatkozása után Dobó Zoltán nyitotta meg hivatalosan is a rendezvényt péntek este. A polgármester jó szórakozást kívánt a résztvevőknek, hangsúlyozva a csodálatos természeti környezet, a helybeli miliő sajátos atmoszféráját, amelyhez teljes hétvégét felölelő programkínálatot biztosít a szervező Tapolca Kft. A beszéd után a Fonográf emlékzenekar muzsikált.

Másnap a gyerekek örömére megnyílt a fanyűvő családi játékpark, illetve hagyományőrző kézműves foglalkozások indultak, amit Ribizli bohóc vidám gyermekműsora egészített ki. A kora délutáni pangást az idén éppen tizedik születésnapját ünneplő Új Idők zenekar akusztikus formációja törte meg.

A folytatásban Rosta Géza gyermekműsora következett,  majd az Anna & the Big Faces, valamint a Kávészünet zenekar lépett a színpadra. Vasárnap még zenélt a tó partján Farkas Mihály (gitár), Szakonyi Milán (gitár) és a Badrock Project zenekar.

A Tapolca Tavasz Fesztivál három napját tekintve kiemelt szerepet kapott a gasztronómia, finom étel- és italkínálatával, valamint a népművészeti és kézműves sétány bőséges és színvonalas kínálata.

A teljes hétvégét felölelő fesztivál képei ITT