Tapolca a Nemzeti Vágta döntőjében

Pék László, a TVSE lovas szakosztályának tagja képviselte Tapolcát a Nemzeti Vágta budapesti döntőjében szeptember harmadik hétvégéjén.

Tapolcát Pék László képviselte Budapesten, a Nemzeti Vágta döntőjében. /Fotó: Májer Edit/

– A lovaglás egy gyermekkori szerelem, hiszen tíz éves koromig lovagoltam, majd közel harminc év múlva lett ismét saját lovam, azóta pedig folyamatosan jelen van az életemben. Tizenöt éve távlovaglásban versenyzem, a legnagyobb eredményemnek pedig azt tekintem, amikor egy nap alatt 160 km-t teljesítettünk a lovammal. Semmihez sem fogható érzés, amikor versenyzés közben két szív egy célért dobog – kezdte Pék László kapcsolatáról a lovakkal. Négy éve vett részt először vidéki vágtán. Idén augusztusban a Nemzeti Vágta Baranya megyei szentlőrinci elővágta futamán a dobogó harmadik fokán végzett, így bejutott a budapesti döntőbe. Zarib P nevű lovával versenyzett, aki ezen a nyáron igen jó formában volt, azt azonban hozzátette, mivel nem a sprint, hanem a hosszabb távokhoz vannak szokva, céljuk a tisztességes szereplés volt a döntőben.

A Nemzeti Vágta döntőjét Budapest belvárosában rendezték meg. /Fotó: Nemzeti Vágta/

A fővárosba csütörtökön érkeztek, pénteken vizsgálat után átvették a lovakat, majd pályabejárás volt a Hősök terén. A szombati megnyitón a versenyzők is felvonultak, majd következett az ünnepélyes fogadalom tétel.

Pék László a megnyitó ünnepélyen. /Fotó: Nemzeti Vágta/

Aznap délután László az ötödik előfutamban, az ötödik helyről rajtolt el. Sepsiszentgyörgy, Szerencs, Botykapeterd és Sajósenye városaival került egy futamba. Úgy érzi, az indulást sikerült szépen elkapniuk, de később nyilván valóvá vált, hogy a kifejezetten ide, ilyen távra tenyésztett lovak jobban felveszik a verseny ritmusát. Elmondta, hatalmas élmény volt részt venni ezen az igen színes lovas programokat felvonultató eseményen. Nagyon hálás a város bizalmáért és reméli, illetve tervezi is, hogy a jövőben ismét elindul a Nemzeti Vágtán.
/Májer Edit/

László Tapolca színeiben versenyzett Zarib P nevű lovával. /Fotók: Nemzeti Vágta/