Sziporkázóan hasznos ajándék stand-up

Az Áldás Völgye Baptista Gyülekezet Benedek Zalán produkciójával egy vérbeli Stand-up kabaré előadást, s vele együtt egy hasznos és hasznosítható életismeretekkel teli szórakoztató műsort ajándékozott a közönségnek a Tamási Áron Művelődési Központban vasárnap. A program apropóját a Házasság Hete adta.

Benedek Zalán /fotó: Töreky L. /

A stand-up műfajt manapság hajlamosak vagyunk a tévés kedvencekkel, köztük  Bödőcs Tiborral,  Aranyosi Péterrel, vagy éppen Hadházi Lászlóval azonosítani, pedig mint az vasárnap Tapolcán is bebizonyosodott, van élet a Dumaszínházon túl. Benedek Zalán produkciója kiváló példa volt erre. A TÁMK-ban előadott Ádám és Éva című stand- up comedy,  a humor segítségével és lélekoldó szerepével átitatva ábrázolja a gyakori félreértésekkel, kommunikációs és életstílusbeli problémákkal küzdő férfi-női kapcsolatokat. Közben végig mosolyogva, gyakran felnevetve, szikrázó poénok társaságában ismerhetjük meg a férfi és női agy működését, a kommunikáció és konfliktuskezelés nehézségeit.

Hogy mindez be van ágyazva történelmi, és kortárs társadalmi közegbe, ugyanakkor számos művészettörténeti, közéleti utalással van ötvözve? Az csak a műsort nemesítő plusz! Így kaphatjuk meg egyszerre a biológia, a társadalomtudomány, a kommunikációelmélet és a pszichológia korszerű megállapításait önmagunkról és vele a felhőtlen, gátlásoldó humort egyszerre. Megtudtuk, a korábban színészként és segédrendezőként dolgozó Benedek Zalán már 5 éve a BOK (a baptista fenntartásban működő, Bodrogi Oktatási Központ) művészeti igazgatója és kulturális programokat szervez hazai iskolákban. Tapolcán most előadott, több, mint másfél órás egyszemélyes színháza a Baptista Művészeti Napok sorozatának egyik népszerű programja volt az elmúlt években./Töreky László/