Színes programok keddig

Az idén sem maradt el a zenés felvonulás a Tapolcai ünnepi napok és borhét alkalmából, ám maga a rendezvénysorozat már egy nappal korábban, csütörtökön megkezdődött a Kisfaludy utcában és a Köztársaság téren.

A szervezők emiatt már 12-én, hétfőn lezárták a forgalom elől az érintett útszakaszt, így sokan kilátogattak a helyszínre csütörtökön, ahol zenés, színpadi programok, kézműves vásár, bor- és gasztro utca, játékpark fogadta az érdeklődőket. A hivatalos megnyitót pénteken tartották a felvonulás után. A zenét természetesen ezúttal is a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar biztosította a menet élén. A Köztársaság téri színpadon a Vinum Vulcanum Borlovagrend tagjai sorakoztak fel, Dobó Zoltán polgármester pedig ünnepi köszöntőt mondott. Beszédében szólt a borról, ami sokkal többet jelent nekünk magyaroknak, mint egy ital. A borban megjelenik a hagyomány, a történelem, s a barátság is, ha azt beszélgetés közben, az asztalnál ülők kóstolgatják.

A köszöntő után a résztvevők megtudhatták, hogy ki veheti át a “Tapolca Város Bora 2019” címet. A képviselő-testület döntése szerint idén a Mezőssy Bormanufaktúra 2017-es Rózsakő bora, a Nyári Pince 2018-as Chardonnay bora és a Varga Pincészet 2017-es Aranymetszés Olaszrizlingje érdemelte a kitüntető címet.
A folytatásban kihirdették a Virágos városért – Tiszta udvar, rendes ház verseny eredményeit is, majd a színpadon zenés műsorral folytatódott az est.

Virágos Városért 2019. évi díjazottak

Erkély kategória: Sáfár Gyula (Kazinczy tér 11. A/ fsz. 1.), Lakossy Gyuláné (Kossuth L.  u.  64. A lh/1.), Kocsis Lajosné (Berzsenyi D. u.13. D/5), Szabó József (Berzsenyi D.  u. 11. 1/3), Dányi Józsefné (Billege u. 5. 1/2.), Wéberné Borbély Éva (Deák F. u. 9.), Mayer Nándorné (Berzsenyi D.  u.  1.  C 2/3.), Gadácsi Károlyné (Berzsenyi D.  u.  3.  1/1.), (Kovács Józsefné (Fenyves u.41.), Belényesi Csaba (Fő tér 1. II. 5.-6.)

Előkert kategória: Kocsor Lászlóné (Fenyves u. 69.), Parragi Ferencné (Fenyves u. 73.), Társasház (Sáfár Gyula – Kazinczy tér 11.), Dér Béláné (Berzsenyi D. u. 98.), Torsa Ferencné (Juhász Gy. u. 40.), Társasház (Marton Tamásné Eta – A/7. em. 27. Kazinczi tér 13.), Orbán Béláné (Juhász Gy. u. 60-62.), Fehérvári Miklósné (Berzsenyi D. u. 72.), Kocsis Lászlóné (Berzsenyi D. u. 52.), Társasház (Dani Gyuláné, Szatmári Jánosné – Lesence u. 10.)

Családi ház kategória /Tiszta udvar – Rendes ház/ : Karácsony Lajosné (Alkotmány u.1.), Ihász Jánosné (Bárdos L. u. 32.), Horváth Béla (Bajcsy-Zs.u.60.), Stark Béla (Batthyányi u.35.), Bárka Roland (Diszel-Gyulaffy u. 9.), Kamonné Mayer Andrea (Diszel-István u.5.), Bakos Zoltánné (Eötvös L. u. 15.), Dr. Németh Mária Anita (Juhász Gy. u. 11.), Fábián Gáborné (Kandó K. u. 2.), Horváth Lajosné (Kodály Z. u. 2.), Farnadi Magyar Judit (Madách I. u. 31.), Szabó Péterné (Radnóti M. u. 24.), Tóth János (Stadion u. 1.), Szöllősi Károlyné (Tanúhegyek u. 1.), Kovács Sándor (Pacsirta u. 46.).

Szombaton a sport is megjelenik a palettán a városi sporttelepen megrendezendő focitorna által, illetve ezen a napon roma és német nemzetiségi műsor is lesz. Vasárnap rendezik a hagyományos pörköltfőző versenyt, hétfőn színházi, zenei műsorok várnak mindenkit. Augusztus 20-án 10 órakor ünnepi zászlófelvonással, koszorúzással indul a nap a Templom-dombon, majd a szentmise után, 11.30-kor ünnepi beszéd és kenyérszentelés lesz a hagyományoknak megfelelően. A tűzijáték 21 órakor kezdődik.

Képgaléria ITT