Szezont zártak az öregfiúk

A Tapolcai Öregfiúk FC lejátszotta utolsó tavaszi mérkőzéseit is. A szezont a tabella negyedik helyén zárták.

A Tapolcai Öregfiúk FC  /Fotó: Májer Edit/

AZ MTD Hungária Megyei III. osztály Déli csoportjában a helyi öregfiúk tizennégy csapattal versengtek. Huszonnyolc mérkőzést játszottak le, ebből tizenhetet győzelemmel, ötöt döntetlennel, hatot pedig vereséggel zártak. Száztizenegy gólt lőttek, negyvenhetet kaptak. A csapatból Nagy László bizonyult a legeredményesebb gólszerzőnek, huszonkettő hálóba juttatott labdával. Az összesített góllövő lista hetedik helyén zárt.

A bajnokság utolsó hazai mérkőzésén. Ellenfél a másik tapolcai együttes, a Diszeli SE. /Fotók: Májer Edit/

Boczkó Gyula edzőtől megtudtuk Tapolcai Öregfiúk néven huszonhárom éve van együtt a csapat, a megyei bajnokságban pedig huszonegy éve szerepelnek. Tavaly nyáron két új játékos csatlakozott hozzájuk, év közben viszont komoly sérülésekkel, azok miatti kihagyásokkal is szembe kellett nézniük. Eddig tizennégy alkalommal zártak a bajnokságban a dobogón, a többi alkalommal is ahhoz közeli helyezéssel. A szezonban a céljuk a legjobb hat-nyolc közé jutás volt, hiszen erős együttesekkel, fiatal játékosokkal kellett szembenézniük. Legnagyobb örömükre sikerült idén is helytállniuk és a dobogóhoz közel végezniük. A nyári pihenő után ősszel ismét megméretik magukat a bajnokságban.

A félidei tabella negyedik helyét sikerült megtartaniuk a bajnokság végére is. /Fotók: Májer Edit/

– Mi nem csak csapattársak vagyunk, hanem egy nagy család. Az edzéseken, mérkőzéseken mindig jó a hangulat. Ez már rég nem csak a labdarúgásról szól. A csapattársakkal együtt nyaralunk, ünneplünk születésnapot, névnapot és a jelentősebb családi események örömében is osztozunk. A sporton túl a barátság is összeköt minket – tette hozzá az edző.

/Májer Edit/