Szezont kezdtek a kézilabdások

A Tapolca VSE kézilabda szakosztály hét csapattal kezdte meg a szezont. Több korosztállyal lépnek pályára hétről hétre a bajnokság fordulóiban.

A Veszprém megyei bajnokságban indult TVSE csapat edzőjével, Antal Lászlónéval (balra), a hétvégi hazai mérkőzésen. 31:19-re győzték le az Alsóörsi SE együttesét. /Fotó: Májer Edit/

Antal Lászlóné szakosztályvezető lapunkkal megosztotta, az idei szezon nem úgy kezdődött, mint tervezték. Egy korábbi edző távozott a csapatból, és vele nem várt módon további öt játékos is. Ez felborzolta a kedélyeket, de végül sikerült megoldani a kialakult szituációt. Jelenleg rajta kívül Lakos Dezső és Schneider Zsolt foglalkozik a kézilabdásokkal. A Veszprém megyei bajnokságban résztvevő, pár éve újraszerveződött férfi csapat fiataljai lelkesen veszik a küzdelmet idősebb társaik ellen. A szintén a megyei bajnokságban pályára lépő női csapat szívét – lelkét kiteszi a mérkőzések alatt. Többen közülük nemrég kerültek fel a serdülőktől.

A hétvégi összecsapás hazai pályán. Sárgában Tapolca, lilában Alsóörs. Végül a vendéglátók győztek. /Fotók: Májer Edit/

Az Országos Serdülő Bajnokság III. osztályának Észak – Nyugati csoportjában versenyeznek a tapolcai lányok. Nincsenek könnyű helyzetben, hiszen igen erős csapatok ellen, mint pl. Győr, vagy Székesfehérvár kell küzdeniük. Eddig nem vallottak szégyent és ezután is ugyanolyan energikusan vetik bele magukat a mérkőzésekbe, mint ez idáig. A Gyermekbajnokság Tóth László régiójában szerepelnek az A csoportban a Leány U14 3. osztályban, a Leány U13, valamint a Fiú U11 bajnokságokban a TVSE további csapatai. A legkisebbek, az U10-es fiúk, a Kisiskolás bajnokságban, szivacskézilabdában indultak. Ők egyelőre edzenek, október végén lesz első mérkőzésük.

A Veszprém megyei bajnokságban indult a férfi csapat. Edzőjük Lakos Dezső (jobbra). /Fotó: TVSE kézilabda szakosztály/

A szakosztályvezető hozzátette, nagyon pozitív a jövőt tekintve. Sokat vár ettől a szezontól, lányoktól és fiúktól egyaránt. Ahhoz, hogy minden jól működjön, nyugodt háttér szükséges, továbbá az, hogy a szakosztályvezetés együtt legyen. Mindez náluk megvan, így okkal bizakodhat a sikeres szezonban. /Májer Edit/