Szépkorú lakóit ünnepelte az otthon

A Megbecsülés Idősek Otthona dolgozói, lakói és hozzátartozóik együtt ünnepelték meg az Idősek Hónapját szombaton. Az eseményen a város és az egyház is képviseltette magát.

Nagy Judit igazgató köszöntőjében hangsúlyozta, októberben azokat a szépkorúakat ünnepeljük, akik tisztességben, becsületben éltek, dolgoztak hosszú évtizedeken keresztül,  akik megadták mindazt, amire a felnövekvő nemzedéknek szüksége volt, szeretetet, tudást, ruhát, élelmet és hajlékot. Köszönjük az átadott értékeket, a belénk vetett bizalmat, hitet.  Ígérjük, hogy sohasem fognak csalódni bennünk és visszakapják tőlünk mindazt a jót, amit tőlük kaptunk az idők folyamán- fogalmazott az otthon vezetője, majd átadta a szót a Tapolca polgármesterének.

Dobó Zoltán beszédében az Arany János utcai  Megbecsülés Idősek Otthonában folyó munkát, minőségi ellátást is méltatta. – A családok jelenlegi helyzete, illetve a gondoskodó állam modellje Magyarországon nem nyújt tökéletes megoldást az idősek, a családok problémáira. Nagy öröm számomra, hogy vannak olyan intézmények, mint az önöké, ahol lelkiismeretesen, valódi szakértelemmel vállalják fel a szépkorúakkal való foglalatosságot- hangsúlyozta.

A történelmi egyházak képviseletében Molnár Csaba Bertalan református lelkész köszöntötte a lakókat és hozzátartozókat. Beszédében az elanyagiasult, szabadelvű világban válságba került lelki értékek és a hit melletti kiállás fontosságát emelte ki. Az ünnepi gondolatokat az esemény vidámabb, szórakoztató része követte, amelyben az otthon lakói és gondozóik egyaránt szerepet vállaltak.

A Megbecsülés Idősek Otthonának lakói Nagyné Lombos Katalin gyógytestnevelő segítségével az elmúlt hetekben betanult szép műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek.