Szép előadás diákoktól – 1848-49 a színpadon

Szép, szívet melengető műsorral emlékezett meg az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról a Kazinczy Tagintézmény az idei városi ünnepség részeként.

A Tamási Áron Művelődési Központban ezúttal is több alkalommal mutatták be a gyerekek a zenés, táncos előadást, a tapolcai óvodások, valamint az általános iskolások számára, illetve a produkció a március 15-ei ünnepi program része. A diákok a színpadon felelevenítették az 1848-as forradalom kiváltó okait, főbb eseményeit, megformálták többek között Petőfi és Jókai alakját.

A magyar történelem e rövid, ám fényes szakaszát, majd a szabadságharc bukását hitelesen formálták meg a diákok, úgy prózában, mint dalban, színpadi megjelenésben, mozgásban. A történet szála egy múzeumi látogatás köré fonódott, ahol egy a csoportjától leszakadó kislány merült el a múltban, s képzeletében felelevenedett az 1848-49-es forradalom és szabadságharc számos fontos mozzanata.

Bajner Imre igazgató a szerdai előadás után mondott köszönetet az emlékező műsorban részt vállaló tanulóknak, a felkészítő tanároknak, hogy hozzájárultak a nemzeti ünnep méltó ünnepléséhez. – Köszönjük nektek gyerekek, s köszönjük azoknak a pedagógusoknak, akik ebben tevékenyen részt vettek. Horváthné Dér Erzsébet tanárnőnek, aki az eladást összeállította és színpadra vitte, továbbá segítőinek, Halápiné Kálmán Katalinnak, Horváth Csabánénak és Gál Attilánénak.