Szent Erzsébet-nap az óvodában

Szijártó János – A névadó előtti tisztelet jeléül, a szülők részvételével Szent Erzsébet ünnepet tartottak a katolikus óvodában a napokban.

szterzsebetovi_11aaa
Az ünnepsége kezdetén Zöldy Andrásné óvodavezető köszöntötte a vendégeket, majd szólt a szentté avatott Erzsébetről. Mint mondta, Szent Erzsébet egy olyan korban élt, amikor nem nagyon támogatták a keresztényeket. – Amikor nem annyira örültek annak, hogy ő keresztényként jótevő is egyben, és a szegények felkarolását fontosnak tartja. Ha most körül nézünk Európában, hogy körülöttünk mi zajlik, akkor nem nyugtathatjuk magunkat azzal, hogy Párizs tőlünk messze van. Márfi Gyula érsek atya gondolatait nagyon komolyan kell vennünk. Ő ki merte mondani, hogy egy ilyen helyzetben csak egy utunk van: vagy komolyan vesszük a hitünket, megerősödünk benne és képviseljük azt, amit évszázadok óta képviselnek itt a Kárpát-medencében, vagy elveszünk. Lehet, hogy ez a kijelentés nem kifejezetten az ünnep hangulatát szolgálja, azonban úgy érzem, hogy önöknek, akik idehozzák gyermekeiket, bizalommal fordulnak hozzánk, tisztán kell látni a körülöttünk kialakult helyzetet. Döntenünk kell, mert különben mások döntenek helyettünk – hangsúlyozta az óvoda vezetője.
Az óvodában több évvel ezelőtt alapították a Szent Erzsébet kenyere díjat, amelyet az idei évben Pappné Csaba Gyöngyi óvónő, intézményvezető-helyettes vehetett át. A köszöntő beszéd és a kitüntetés átadása után a immár a gyerekeké volt a főszerep. Ének, tánc, mesejáték szórakoztatta a lelkes szülőket, hozzátartozókat. A műsor természetesen vastapssal zárult.