Szarka Zsófi a városról nevezte el új süteményét

A Tapolca Expo szombati napjának egyik legérdekesebb eseménye Szarka Zsófi nyilvános sütemény készítő show-ja volt. A rendezvény színpadán zajló interaktív produkciót sokan kísérték figyelemmel, akik végül meg is kóstolhatták Tapolca új helyi különlegességét, a “Tapolcám” névre keresztelt édességet.

A közkedvelt gasztronómus hölgy ezúttal is kizárólag helyi alapanyagokból dolgozott, többek között csipkebogyó, mandula, ropogós tészta összetevőkből alkotta meg Pupos Lili segítségével a krémes különlegességet. A látványkonyhai munkálatok  nem foglalták le teljesen, hiszen  a közönséggel és a kézműves vásár több kiállítójával is beszélgetett alkotás közben.

Amint azt lapunknak elmondta, a süti rombusz formája a csónakot, a csónakázást idézi, rajta a krémből készült malomkerék és a Tapolcám felirat is a helyi kötődést testesíti meg. – Tapolcától nagyon sok kedvességet és figyelmet kaptam, amit mivel mással is viszonozhattam volna, mint gasztronómiával, egy étellel, amellyel a város népszerűsítéséhez hozzájárulhatok. Bízom benne, hogy az új “Tapolcám” süti megjelenik majd a helyi éttermekben, cukrászdákben, de a helyi háztartásokben is, hiszen kezdők számára sem nehéz az elkészítése, ugyanakkor számos új lehetőséget, variációt is rejthet a cukrászok számára – hangsúlyozta.

Böröndy Tamás Tourinform iroda vezető balról, Dobó Zoltán és Szarka Zsófi az expo színpadán

Szarka Zsófinak  Dobó Zoltán polgármester is gratulált a helyszínen, számára oklevelet adott át, megköszönte az új gasztronómiai újítást, amint fogalmazott, az “édesség rólunk szól, ránk jellemző”, megérdemli azt, hogy Tapolca nevét viselje bárhol az országban, akár határon túl is. /tl/