Szalagavató a felnőtté válás kapuja

Két végzős osztály negyvennyolc diákjának ünnepi öltözékére került fel a tapolcai Batsányi János Gimnáziumban eltöltött éveket szimbolizáló szalag szombaton a rendezvénycsarnokban.

Az osztályok, pedagógusok, szülők és a megjelent vendégek, köztük a város vezetői, önkormányzati képviselői a Himnusz elhangzása után először a 11. osztályosok nevében elbúcsúzó Takács Péter szavait hallották. Utána a gimnázium igazgatója és a város polgármestere mondta el ünnepi köszöntőjét. Varga Tiborné úgy fogalmazott, hogy a szalagavató a felnőtté válás kapuja, ám hosszú még az az idő, amíg a szerzett tapasztalatok bölcsességgé érnek. – A felnőtté válásig nehéz döntések, időnként próbatételek várnak rátok. Ám azt soha ne feledjétek, honnan indultatok, mindig emlékezzetek szeretettel tanáraitokra, azokra akik elkísérnek benneteket az érettségire, és azokra is, akik már nem lehetnek köztünk – tette hozzá az igazgató asszony.


Dobó Zoltán ünnepi beszédében arról szólt, hogy hosszú út áll még a végzős diákok előtt, ám az itt kapott tudás, tapasztalás elkíséri őket örökre. Kiemelte, soha ne feledjék, mit kaptak tanáraiktól, szüleiktől, akiknek köszönhetően eljuthattak eddig.
– Apu és anyu szavai, példája később is segít majd, ha nehéz helyzetbe kerültök – mondta a végzősöknek. A folytatásban Varga Tiborné tűzte fel a szalagot a végzős osztályok osztályfőnökeinek, majd dr. Parapatics Andrea és Keszler Gyuláné osztályaik tanulói számára. Miltényi Attila, mint korábbi osztályfőnök szintén részt vett a rendezvényen. A nyitótánc előtt a 12. évfolyam nevében Rádi Stella köszönt el a még maradó diáktársaktól.
Rövid szünet után Szalai László, az iskola szülői munkaközösségének elnöke nyitotta meg a hagyományos szalagavató bált.

Képgaléria ITT