Segítség vakoknak és gyengén látóknak

Szijártó János – Százötvenezer forint működési támogatást ígért a polgármester a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesületének tapolcai kistérségi csoportja részére.

vakoktapolca_05aaa

A napokban tartott éves taggyűlésen meghívott vendégként résztvevő Dobó Zoltán a tavaly elmaradt támogatás rövid időn belüli folyósításáról tájékoztatta a megjelenteket. Úgy fogalmazott, a helyi önkormányzatnak fontosak a civil szervezetek, és az is, hogy a tagság jól érezze magát, szabadidejét mindenki hasznosan tudja eltölteni. Ebben partner az önkormányzat, így az egyesület vonatkozásában is rendelkezik az állandó támogatásról a jövőt illetően. A városháza udvari tanácstermében zajló ülésen azt külön kiemelte a polgármester, hogy a helyiséget igény esetén továbbra is a csoport rendelkezésére bocsátják.

vakoktapolca_04

Gábor Istvánné elnök beszámolójában a tavalyi év főbb eseményeit foglalta össze. Ebből kiderült, hogy tavaly is megtartották a szokásos havi fogadóóráikat a Wass Albert könyvtárban, pályázatot írtak, megrendezték a Fehér bot napi ünnepségüket, illetve taggyűlésüket. Nyáron kirándultak, de közös karácsonyozásra is adódott lehetőség. Az ülés további részében a tagság vagyonvédelmi és bűnmegelőzési tájékoztatót is hallhatott, kulturális műsorral a Batsányi Tagintézmény tanulói működtek közre.